De weg naar... Pandemie in mijn hoofd (#5 Vragen over het boek)

VRAGEN

In deze serie ‘’De weg naar’’ vertel ik het verhaal achter mijn gedichten. Mijn bundel is erg persoonlijk geschreven. Gedichten die gaan over vreugde, liefdesverdriet, eenzaamheid en teleurstelling. Emoties die iedereen wel eens voelt. En daarnaast betrek ik het wereldwijde probleem (de Pandemie) en hoe de pandemie mijn leven heeft beïnvloedt. Persoonlijke groei van mezelf staat centraal, waarin ik herkenbare onderwerpen voor jonge vrouwen langs laat komen. Vandaar dat ik jullie graag meeneem in mijn wereld.


Het leek me leuk om wat vragen te beantwoorden over mijn bundel. Een ''book tag'' zoals ze dat noemen. Want hoe is zo'n bundel nou eigenlijk ontstaan? Waar begon het allemaal mee?

Hoe is de titel van je boek geëvolueerd?

De eerste titel die ik had was Hikikomori wat Japans is voor sociale terugtrekking, iemand die in isolatie zit. Die naam vond ik toch iets te moeilijk en ik denk dat zonder uitleg die titel vaag is. Hoe langer deze pandemie in ons land bleef, hoe meer ik de titel ‘’Pandemie in mijn hoofd’’ titel toepasselijker vond.

Verklaar je titel!

De bundel gaat over het leven in tijden van een pandemie en wat die pandemie doet met het leven van. De pandemie komt ook als thema aan bod in mijn bundel. Daarnaast slaat pandemie in mijn hoofd ook voor mijn gedachtengang in mijn hoofd die een lange tijd ‘’ziek’’ was en bezweken was onder een laag onzekerheid en angst.

Waar kwam het idee van je boek vandaan

Ik had mijn tijd eind maart en mei ingepland om te studeren voor mijn examens. Toen die kwamen te vervalen en ik te horen kreeg dat ik geopereerd zou moeten worden en besloot niet beginnen met een studie wilde ik mijn tijd gebruiken om te focussen op het schrijven. In de periode dat ik geopereerd werd, mijn grootvader verloor en mijn (nogal giftige) relatie eindigde kon ik mijn hart en ziel in mijn gedichten stoppen. Mijn zelfvertrouwen was enorm geschaad dus ik dacht nog helemaal niet aan uitbrengen van mijn werk, maar ik bleef wel schrijven en herschrijven. Toen ik in oktober werd ik tweede bij Kunstbende en gaf de positieve kritiek mij veel zelfvertrouwen. Ik kreeg opeens zoveel lieve reacties over wat ik schreef dat ik besloot een bundel te schrijven.

Welk genre is je boek?

Poëzie.

Beschrijf je boek in een zin?

Gedachtenspinsels over het leven van een jonge vrouw in tijden van een pandemie.

Hoe lang heb je gedaan over het schrijven?

Ik begon eind maart 2020 en ben de laatste correcties nu aan het doen. In totaal heb ik ongeveer 13 maanden geschreven.

Wat zijn je inspiratiebronnen?

Mijn eigen leven is de grootste inspiratiebron. De meeste gedichten gaan over persoonlijke belevenissen of gevoelens. Het nieuws speelt een grote rol. Dingen die gebeuren in ons land (vaak met betrekking tot de pandemie) komen ook grootst aan bod. Vrouwen zijn een grote inspiratiebron, voornamelijk de vrouwen in mijn leven. Daarnaast alles wat ik hoor of de verhalen die ik lees. Ik heb een gedicht geschreven op basis van een gesprek wat ik hoorde in de trein.

Als mensen straks je boek gelezen hebben, met wat gevoel wil je dan dat ze hebben.

Ik wil ze aan het denken zetten. Dat ze denken ‘’wat heb ik nou precies gelezen’’ en het moeten herlezen om daar achter te komen. Dat ze sommige dingen misschien niet snappen, maar er zelf een betekenis aan geven.

Benieuwd? Abonneer je dan via de inschrijfknop. Binnenkort verschijnt mijn bundel ‘’Pandemie in mijn hoofd''


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De weg naar... Pandemie in mijn hoofd (#5 Vragen over het boek)

Een nieuwe weg... Pandemie in mijn hoofd (#9 Littekens)

In het Eindhovensdagblad

After Pandemie in mijn hood (BOEK, OPLEIDING, EUROVISIE)

BOEK IS UIT!

Nog 2 dagen!