Woorden in muziek

Woorden in Muziek

Zoals ik al zei in mijn introductie: ik ben een duizendpoot. Aan de ene kant komt dat omdat ik erg fanatiek ben en me graag varieer in mijn dagelijkse bezigheden. En daarnaast vind ik veel dingen leuk. Muziek is een passie die ik rond mijn middelbare school ontdekte. Toen kon ik zelf echt niet zingen, maar ik was ervan overtuigd dat ik zangeres zou worden. Er werd mij altijd gezegd dat ik beter kon stoppen. “Je bent niet goed genoeg’’, ‘’Dit is niks voor jou’’, ‘’Je kan niet zingen’’ etc. Maar ik wilde het echt heel graag en ben toen elke dag gaan oefenen en het blijven proberen. Vaak op mijn bek gevallen en vaak afgewezen. Maar nu heb ik meerdere keren voor publiek mogen spelen en/of zingen en bij een wereldwijde competitie zilver gewonnen, dus mijn elfjarige ik zou denk ik een gat in de lucht springen. Ik denk dat mijn onzekerheid, iets waar ik vaak mee worstel, uit die tijd komt. Vertrouwen hebben in jezelf is nodig om ergens voor te gaan, maar als anderen geen vertrouwen in je hebben en je de grond in stampen kan dat soms erg lastig zijn.

Ik begon met muziek schrijven toen ik zestien was. Voor mij was het een manier om alles wat ik voelde en meemaakte om te zetten in een nummer. Ik denk dat mijn manier van schrijven en spelen heel erg veranderd is door de jaren heen, maar ik wel in elk van mijn nummer een stuk gevoel stop. Zowel toen als nu. De onderwerpen zijn ook anders. Vroeger waren het zielige hulpeloze liefdesliefdes en al het puber drama van een zestienjarig, tegenwoordig schrijf ik ook over controversiële onderwerpen die verder van me af staan, maar me wel interesseren.

Eigen muziek schrijven en zingen is heerlijk. Alhoewel ik opgewonden kan raken van een gedicht vol met metaforen en lekker mondige dichtvormen, kan muziek net een stukje meer geven dan alleen woorden. Als ik een gedicht schrijf en het is af staat het op papier. Heb ik mijn hart, ziel en emotie in gestopt, maar het blijft dan een stuk papier. Ik kan het duizend keer lezen en ik voel alle woorden, maar in de muziek kan ik mijn ogen sluiten de woorden zingen, mijn vingers verliezen in de tokkel van mijn gitaar en al mijn emotie en gevoel uitstorten.

Vandaar dat ik dit nummer graag met jullie wil delen. Het heet ‘’Believer’’ en veel van de onderwerpen en gevoelens die ik in mijn bundel aankaart kan je voelen in dit nummer. Pijn, liefdesverdriet, onzekerheid en doorzettingsvermogen. Sluit je ogen en luister naar wat je gevoel zegt.

https://youtu.be/XwZT4fPOQKc

Benieuwd hoe al die gedachten in dichtvorm zijn? Houd dan deze website in de gaten. Binnenkort verschijnt mijn bundel ‘’Pandemie in mijn hoofd


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Woorden in muziek

Een nieuwe weg... Pandemie in mijn hoofd (#9 Littekens)

In het Eindhovensdagblad

After Pandemie in mijn hood (BOEK, OPLEIDING, EUROVISIE)

BOEK IS UIT!

Nog 2 dagen!