De weg naar... Pandemie in mijn hoofd (#4 over de auteur)

OVER DE AUTEUR

Ik heb me kort geleden voorgesteld aan jullie met enkele persoonlijke weetjes zodat jullie mij beter konden leren kennen. Vandaag wil ik graag wat vertellen over mij als schrijfster. Ik ga een beetje praten over het schrijven en wie ben ik als schrijver.

Welk genre schrijf je?

Poëzie en spoken word schrijf ik het meest. Daarnaast schrijf ik ook theater, film en muziek/liedjes.

Over wat voor onderwerpen schrijf je?

Van alles. Ik schrijf voornamelijk over onderwerpen die dicht bij me staan. Dingen die ik zelf mee maak zoals mijn blessure. Ik vind liefde altijd een interessant onderwerp, omdat daar zoveel over te vinden en zeggen is. En het super ingewikkeld is. Maatschappelijke thema’s interesseren me, racisme, gelijkheid, misbruik en vrouwen. Ik vind mijn schrijfstijl erg controversieel. Ik schrijf vooral op gevoel. Ik wil emotie kwijt kunnen en delen. Kritiek in de vorm van een woordspel. In mijn theater en filmteksten schrijf ik ook komedie en probeer ik met humor een verhaal luchtig te houden.

Hoe lang schrijf je al?

Ik ben vanaf jongs af aan al verteller van verhalen. De praatstoel zoals we dat bij ons thuis noemen is altijd een van mijn favoriete plekken geweest. Echt serieus schrijven begon toen ik zestien was. Ik mocht toen schrijven voor StudentjobNL wat mijn eerste echte ‘’professionele’’ schrijfervaring is geweest. Op mijn zestiende begon ik ook met het schrijven van liedjes. Daarna volgde al snel poëzie en sinds mijn achttiende ook theater en film.

Wanneer schrijf je?

Ik ben productiever in de ochtend, maar creatiever in de avond. In de ochtend heb ik een betere concentratie om te werken, dus het liefst sta ik vroeg op om te schrijven. Maar in de avond als ik moe ben en ga dagdromen dan krijg ik vaker ideeën. Inspiratie komt op de raarste momenten. Op de fiets, tijdens het douchen, als ik aan het werken ben. Ik weet nog goed dat ik een keer aan het werk was bij de Albert Heijn en ik een goede melodie in mijn hoofd had, dus ik snel op de achterkant van een bonnetje dat had opgeschreven en de rest van mijn shift continu dat liep te neuriën. Als ik een idee heb dan moet ik schrijven. Daarnaast schrijf ik graag in de trein, omdat mijn hoofd dan echt tot rust kan komen.

Welke delen van het schrijven zijn het leukst?


   - Met woorden nieuwe werelden en personages kunnen creëren.


   - De interessante discussies


   - Dat ik een stukje van mezelf kan delen en mezelf kan uitdrukken


   - Schrijven maakt het mogelijk pijnlijke lessen om te zetten in inspirerende verhalen


   - verbinding maken met andere (schrijvers)


    Welke delen zijn minder leuk?

    Naar een lege pagina staren en geen idee hebben wat te schrijven, hoe verder te gaan, enzovoort.

    Wat vind je het beste wat je tot nu toe hebt geschreven?

Ik heb een theaterstuk geschreven genaamd ‘’Once upon a Pandora’’ wat ik zelf heel goed vind en wat het langste is wat ik heb gemaakt. Wat goed of slecht is is natuurlijk super subjectief. Ik vind zelf mijn gedicht ‘’Verkracht’’ (die eerder ‘’Nee’’ heette) een van mijn beste werken.

Wat zijn je doelen met betrekking tot het schrijven?


  - Ik wilde graag mijn werk delen met een groter publiek, dus het feit dat mijn bundel uit komt brengt me dichter bij dat doel!


  - Ik hoop ooit een lange speelfilm/serie of theaterstuk te mogen schrijven die dan verschijnt voor een groot publiek.


  - Nog heel lang mogen schrijven en daar plezier in hebben


  Binnenkort verschijnt mijn bundel Pandemie in mijn hoofd. Houd deze website goed in de gaten en schrijf je in voor de promotiemailing om als eerste op de hoogte te worden gebracht!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen